Amnesty collecteert!

Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met de liefde van je leven en uitkomen voor je mening. In Nederland vinden we dat zo gewoon, dat we bijna vergeten dat veel mensen die vrijheid niet hebben. Amnesty International komt op voor mensen die ten onrechte worden vervolgd, die worden gemarteld of onderdrukt voor wat ze zeggen of wie ze zijn.

Hoe kunt u doneren?

Dat kan via onderstaande QR-code. Scan de code en volg de stappen. Een donatie is volledig anoniem. Dat wil zeggen dat niet voor de organisatie zichtbaar is wie heeft gedoneerd, net als bij een traditionele deurcollecte. En ook nu kunt u er verzekerd van zijn dat uw geld besteed wordt aan het doel waarvoor u geeft, namelijk het steunen van Mensenrechtenwerk.

Ook kunt u uw donatie overmaken naar onze groep. Het bankrekeningnummer is:

NL78TRIO 0197 6997 66

t.n.v. werkgroep Amnesty Noordoostpolder

Wat wil Amnesty?

Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.